Nytt og trendy uge 26 - 2024 - Podcast24.dk!

Ugens nye og trendy er færdig, her er listen!

Bitre Nord

Bitre Nord er navnet på den billige langside på Aalborg Stadion. Det er også rammen om denne podcast serie, hvor tidligere sportsredaktør Mikkel Ottesen Lønstrup inviterer hovedpersoner fra AaB’s historie på fodbold og perspektiveret samtale om AaB’s fremtid med afsæt i det AaB har været i fortiden og det AaB er lige nu.

Antal episoder: 5

Link til første afsnit

Link til seneste afsnit

Sommeren '21

Det danske fodboldlandshold er i juni 2021 klar til at skyde EM i gang. Forventningens glæde er enorm hos både spillere og fans. EM på hjemmebane for første gang nogensinde. Men folkefesten bliver efter 42 minutter vekslet til et kollektivt traume, og det her er historien om, hvordan 26 mand rejste sig midt i tragedien, samlede nationen i spontane gadefester og fik os til at tro på mirakler.

Antal episoder: 3

Link til første afsnit

Link til seneste afsnit

Giv Gud en chance

I hvert afsnit inviterer Iben Thranholm en gæst, som har svært ved at tro på Gud, men som har en livsproblematik han eller hun ikke formår selv at ændre på eller står over for en udfordring, der virker uoverskuelig og derfor alligevel gerne vil give Gud en chance.Produceret for UdfordringenVært og tilrettelæggelse: Iben ThranholmTeknik og redigering: Jean-Baptiste Naudin-Matet

Antal episoder: 5

Link til første afsnit

Link til seneste afsnit

Stemmer fra Vestbredden

I slutningen af 2023 rejste Nagieb Khaja til Palæstina. Han ville prøve at forstå den virkelighed, som palæstinenserne på den besatte Vestbred lever i. Han talte med aktivister, kunstnere og helt almindelige mennesker, og har fået en masse historier om livet under besættelsen med hjem. Historier, som sjældent når de vestlige medier. Det er der kommet denne podcast ud af.Stemmer fra Vestbredden er produceret af Det Danske Hus i Palæstina og lavet med støtte fra CISU - Civilsamfund i Udvikling.Bliv medlem af Det Danske Hus i Palæstina på www.dhip.ps - det gør en forskel!

Antal episoder: 4

Link til første afsnit

Link til seneste afsnit

Grundtvig Leth fortalt

I Grundtvig Leth Fortalt sætter Kristian Leth spørgsmålstegn ved de hellige køer, som vi danskere fortæller om os selv og hinanden. Kan det virkelig passe at vi danskere er mere frie, tolerante, oplyste og rationelle end resten af verden, og hvad vil det overhovedet sige at være dansk? For bedre at kunne forstå nutidens Danmark, dykker Kristian sammen med historiker Hans Erik Havsteen ned i Danmarks største profet, N.F.S. Grundtvig, hvis tankegods og idéer mere end nogen anden har formet, hvad vi i dag forstår ved at være dansk. Hans Erik har linet nogle af landets største grundtvigeksperter op, der vil gøre os klogere på den gamle profet og det land, vi er rundet af.Produceret for DR af Munck Studios København.Hør hele serien i DR Lyd.

Antal episoder: 5

Link til første afsnit

Link til seneste afsnit

MILLIONÆRERNE, DER SKRED

Fem mænd er blevet mangemillionærer på Nordic Waste. Med løfter om at kunne rense selv den mest genstridige forurening væk, er jordbunkerne ved virksomhedens område i Ølst bare vokset og vokset.   Mændene, der stiftede virksomheden, har forvandlet et hul i jorden til en indbringende millionforretning, og de bliver hædret for deres store arbejde. Men jorden gemmer på hemmeligheder og overdrivelser, der forblændede omverdenen.  Radio4 Undersøger jagter nu svar fra de mænd, som er blevet rige på en forretning, der står til at koste skatteborgerne over en halv milliard.  

Antal episoder: 5

Link til første afsnit

Link til seneste afsnit

Mie for evigt

"Hvem havde troet, at det ville ske for mig?". Sådan indleder Mie sit afskedsbrev.Da Mie er blot 11 år gammel, møder hun psykiatrien for første gang. I de efterfølgende år kastes Mie rundt i et system og en psykiatri, der ikke formår at gribe hende, før hun i 2017 gør en ende på sit eget liv, 18 år gammel."Mie for evigt" er en rørende podcast-serie i fem afsnit, der i samtale med Mies pårørende og en række eksperter undersøger de udfordringer, som Mie og hendes nærmeste stod overfor i mødet med psykiatrien, ungdomskulturen og det altoverskyggende præstationspres, der fyldte meget hos hende og som fylder meget for mange unge i dag. I sit afskedsbrev åbnede Mie op for sine journaler, og med det ændrede hun også psykiatrien.Hvis du, eller en du holder af, har tanker om selvmord eller selvskade, kan du kontakte Livslinjen på 70 201 201, eller gå ind på Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskades hjemmeside. Mies navn er fiktivt. Selvom vi er bekendt med de medvirkendes sande identiteter, vælger vi at holde disse hemmelige for at sikre deres anonymitetVært: Amanda LüttichauProducer: Camilla StampMusik: Moon Panda Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Antal episoder: 5

Link til første afsnit

Link til seneste afsnit

Selvskadens psykologi

Selvskadens psykologi - Selvskade er på mange måder en paradoksal og uforståelig adfærd – hvorfor skære, brænde, slå eller bide sig selv, når man i forvejen har det svært?Selvskadens psykologi er en podcastserie udviklet af Team for selvskade i Region Hovedstadens Psykiatri, der går i dybden med fænomenet selvskade. Sammen med en række eksperter som behandlere, forskere og ikke mindst personer, der har haft selvskade inde på livet og deres pårørende, forsøger vi at blive klogere på, hvad selvskade er, hvorfor nogle skader sig selv, og hvordan vi bedst hjælper personer med selvskade. Vi går også tæt på de svære følelser, der kan opstå i forbindelse med selvskade - både hos personen selv og deres familie og hos fagfolk og professionelle.  Selvskadens psykologi er målrettet alle, der ønsker at blive klogere på selvskade, såsom fagfolk, studerende, pårørende og personer med erfaring med selvskade.

Antal episoder: 4

Link til første afsnit

Link til seneste afsnit

Besættelsen

Besættelsen er en årtier lang familiehistorie om kærlighed, krig og løgne under nazisternes besættelse af Danmark under Anden Verdenskrig. Arne Øland har aldrig kendt sin far. Hans mor nægtede at tale om hverken Arnes far eller sin egen fortid. En dag slipper lidt af hemmeligheden alligevel ud, og en vild historie udfolder sig. En historie, der udvikler sig til en besættelse for Arne. Spørgsmålet er, hvor godt vi egentlig kender vores forældre, og hvad det gør ved børn ikke at kende deres ophav?Hør hele serien i DR Lyd.

Antal episoder: 5

Link til første afsnit

Link til seneste afsnit

KRIGSSKOLEN

Dyk ned i Forsvarets verden med unikke indblik og ekspertviden med Forsvarsakademiets podcast ’Krigsskolen’. Her udforsker vi en bred række af emner fra militære uddannelser og forskning til sikkerhedspolitiske analyser.Forsvarsakademiet leverer de uddannelser og professionsdannelser, der gør Forsvarets medarbejdere i stand til at løse Forsvarets helt særlige opgaver, både i dag og i fremtiden.Krigsskolens gæster udtaler sig ikke på vegne af Forsvarsakademiet eller Forsvaret, men ud fra deres egen faglige ekspertise.

Antal episoder: 5

Link til første afsnit

Link til seneste afsnit

Af Podcast24.dk - Udgivet 2024-06-28

opdateret af 2024-06-28