Episode 11 - ADHD & Stress

Denne episode har jeg endnu en gang fornøjelsen af at have læge Anne-Lene Schwartz som gæst, som er ekspert inden for ADHD, stress og misbrug. Stress er et alvorligt problem, som i mange tilfælde kan forstærkes, når det indtræffer i kombination med ADHD. 

Sammen udforsker vi stressens kompleksitet og dykker ned i den underliggende fysiologi. Vi tager et indgående kig på, hvordan stress specifikt påvirker hjernen hos personer med ADHD. Vi undersøger også de forskellige tiltag, man kan tage for at minimere stressfaktorer og dermed reducere niveauerne af stresshormonet kortisol i hjernen. Dette er særligt vigtigt, da et højt niveau af kortisol kan have en række negative effekter på kroppen og sindet.

I denne episode deler Anne-Lene Schwartz også værdifulde råd til, hvordan man effektivt kan reducere stress. Dette inkluderer anbefalinger om specifikke vitaminer og kosttilskud, der har vist sig at være gavnlige i forbindelse med stresshåndtering. Derudover vil vi tale om nogle af de utraditionelle metoder til stressreduktion, såsom vinterbadning, og hvorfor dette kan have positive effekter på både krop og sind.

Det er også essentielt at reflektere over, hvilke aspekter af din hverdag der dræner dig for energi og potentielt forårsager stress. At tage skridt mod at adressere disse faktorer kan være afgørende for at bevare mental balance og velvære.

Vi håber, at dette afsnit vil give dig indsigt og værktøjer til at tackle stress, især hvis du eller en person tæt på dig lever med ADHD. Tag dig tid til at lytte og bliv bedre rustet til at håndtere de udfordringer, som livet bringer.

Om Podcasten

Velkommen til ”ADHD Podcast med Manu Sareen.”  

Jeg snakker i denne podcastserie med en række kendte danskere, eksperter, fagfolk samt familier og børn, om ADHD/ADD. 

Her kan du få ny viden, svar på de store spørgsmål om ADHD.
Mit mål med denne podcast er at sprede viden og forståelse om ADHD og dele min og mine gæsters personlige oplevelser og perspektiver på livet med ADHD. 

Jeg vil diskutere alt fra symptomer og behandlingsmuligheder til de udfordringer, som personer med ADHD står over for i hverdagen. 

Manu Sareen er Formand for ADHD Foreningen og ADHD coach

Producent: Thomas Feltendahl 
Klip & redigering: Henrik Stendahl
Foto: Simon Klein-Knudsen
Podscape ApS