Episode 19 - ADHD & Udredning

Dette er utvivlsomt en af de mest væsentlige episoder, jeg nogensinde har produceret. Denne episode er en nødvendighed for dig, hvis du selv lever med ADHD, er pårørende, eller simpelthen ønsker en dybere forståelse for ADHD. 

Vi dykker ned i emner som udredning, medicinering og mange andre aspekter af ADHD. I dagens episode gennemgår jeg en udredning med to eksperter: psykiater Anne Phillipsen og psykiatrisk assistent Dina Tag-Eldeen. 

Vi vil tage et dybtgående kig på, hvad en udredning involverer og præcis hvordan processen fungerer. 

Vi udforsker Divatest, læsetest, medicinering og meget mere. Derudover diskuterer vi de udfordringer, som nogle med ADHD står overfor, selvom de tager medicin, og hvilke skridt man kan tage for at hjælpe dem. 

Vi berører også emnet om, hvad der sker, når medicinens effekt aftager om aftenen, og hvordan det kan føre til overspisning, da kroppen søger dopamin. 

Mine gæster vil også belyse, hvordan de tilpasser medicineringen specifikt til hver enkelt patient, og hvorfor de lægger så stor vægt på samtaler med pårørende.

Om Podcasten

Velkommen til ”ADHD Podcast med Manu Sareen.”  

Jeg snakker i denne podcastserie med en række kendte danskere, eksperter, fagfolk samt familier og børn, om ADHD/ADD. 

Her kan du få ny viden, svar på de store spørgsmål om ADHD.
Mit mål med denne podcast er at sprede viden og forståelse om ADHD og dele min og mine gæsters personlige oplevelser og perspektiver på livet med ADHD. 

Jeg vil diskutere alt fra symptomer og behandlingsmuligheder til de udfordringer, som personer med ADHD står over for i hverdagen. 

Manu Sareen er Formand for ADHD Foreningen og ADHD coach

Producent: Thomas Feltendahl 
Klip & redigering: Henrik Stendahl
Foto: Simon Klein-Knudsen
Podscape ApS