Sundhed E46 - Burde forskerne bestemme sundhedspolitikken?

Der er nogle ting, vi ved er dårlige for vores sundhed - fx rygning. I lægevidenskaben siger man, at der er evidens for det. Men hvad gør man, når man står i en situation, hvor man ikke kan sige, at der er evidens for, at noget virker eller ikke virker? Hvem skal så afgøre, om ny medicin skal tages i brug eller hvordan en pandemi skal håndteres? Skal det være politikerne eller forskerne? Og kan vi have tillid til, at de altid tager beslutningerne ud fra et fagligt grundlag? Er det overhovedet en god ting kun at tage udgangspunkt i det, der er evidens for? Og hvad er forholdet mellem evidens og politik, når der skal tages beslutninger på det sundhedspolitiske område?

Vært: Veronika Ahrensbøll Schultz.
Medvirkende: Monika Afzali Rubin, Karsten Juhl Jørgensen og Stinus Lindgreen.
Redaktør: Toke Dahler.

Programmet er produceret af Danske Studerendes Fællesråd i samarbejde med Tænketanken SundFornuft.

Om Podcasten

Hvordan kan økonomi, litteratur og jura give os svar på hvordan verden hænger sammen? I Boblen vil vi ikke lade eksperterne sidde alene med svarene, men i stedet undersøge hvordan vores liv er formet af tanker, ideer og forestillinger fra forskellige felter. Veronika Ahrensbøll Schultz er værten, der med et glimt i øjet vil spørge: gør teorierne nogle gange mere skade end gavn?

Sæson 1 handler om økonomi. "Man skal lære økonomi for at undgå, at blive snydt af økonomer" Medvirkende: Joachim Peter Tilsted og Mads Falkenfleth Jensen.
Sæson 2 handler om kultur og litteratur. "Kan HC Andersen være med til at løse klimakrisen?"