#52: Seksuelle utopier og spøgelsespoesi sprutter med billedkraft

Bogfolk - En podcast af Politiken

Kategorier:

En anonym og spøgelsesagtig, hvid kvindeskikkelse vandrer hvileløst rundt i dansk samtidslitteratur. Det er den amerikanske digter Emily Dickinson, som døde i 1886 og som nu er blevet genudgivet i forfatteren Bente Clods oversættelse. Kizaja Ulrikke Routhe-Mogensen har anmeldt bogen og forklarer i denne uges Bogfolk, hvorfor Emily Dickinson poesi er så mystisk, vild og interessant.


Og så skal vi ned i den parisiske undergrund i et labyrintisk mørke, hvor forfatteren Niels Lyngsøs nye roman udspiller sig. Bogen har en klar feministisk agenda, og forfatteren erklærer sig enig med sin hovedperson i, at der er behov for en kritik af patriarkatet i en dybt sexforskrækket kultur.


Lilian Munk Rösing har anmeldt bogen og givet den 4 hjerter i Politiken. Hun forklarer, hvordan romanens to fortællespor mødes i et genetisk transmitteret modermærke og en rituel tatovering mellem skulderbladene.


Til sidst i programmet skal vi omkring den snarlige fødselar Olga Ravns forfatterskab. Hendes seneste digtsamling ”Den hvide rose” er lige dele sølvglimmer og spyt, og så er den helt igennem tryllebindende, mener både Kizaja Ulrikke Routhe-Mogensen og Lilian Munk Rösing.


Gæster i studiet: Niels Lyngsø, Kizaja Ulrikke Routhe-Mogensen og Lilian Munk Rösing.

Vært: Silke Fensman

I redaktionen: Jes Stein Pedersen, Silke Fensman Katrine Hornstrup Yde og Hanne Budtz-Jørgensen