#55: Virginia Woolf, tragikomisk Blendstrup og Jussi-feber
Bogfolk - En podcast af Politiken
Kategorier:
Ugens Bogfolk anmelder genudgivelsen af Virginia Woolfs asymmetriske slægtsroman ’Årene’ og Jens Blendstrups sølle og sjove 'Slagterkoner og bagerenker'. Og så spiser vi Jussi-kage, afslører Nobelpris og taler om Danmarks krimikonge nummer 1, Jussi Adler-Olsen.
Virginia Woolfs roman 'Årene' har alt, hvad man kan begære af scenisk fylde, selskaber med og uden brus, sarte og brutale landskabsmalerier og er en enestående kikkertundersøgelse af sindets vanvittige plasticitet, siger Politikens litteraturkritiker Lise Garsdal. Hun har nemlig anmeldt den helt nye Woolf-genudgivelse og taler med Silke Fensman om den helt særlige engelske flanør og forfatterinde Virginia Woolf.
Og så skal vi ned i det det sølle og det sjove, det tragiske og det komiske, som forfatteren Jens Blendstrup praktiserer. Han er nemlig aktuel med en ny roman, der hedder 'Slagterkoner og bagerenker'. Mikkel Krause Frantzen har anmeldt bogen om den 52-årige el-montør Jørgen, som han giver 4 hjerter i dagens avis.
Til sidst i programmet skal vi selvfølgelig omkring Jussi Adler-Olsen, hvis helt nye roman 'Selfies' udkom med et stort udgivelsestraktement i Politikens Boghal i sidste uge. Bogfolk var selvfølgelig forbi til en selfie med Jussi, et stykke Jussi-kage og en snak med Boghallens gode bestyrer Christina Thiemer. Til sidst fortæller Politikens kritiker og krimiekspert Bo Tao Michaëlis, hvorfor Jussi er en uforlignelig plotmager.
Og så kan du også høre, hvordan det lød, da vinderen af årets Nobelpris i litteratur blev afsløret her på avisen.
Medvirkende: Lise Garsdal, Jens Blendstrup, Mikkel Krause Frantzen, Christina Thiemer, Jussi Adler-Olsen, Karen Thisted, Bo Tao Michaëlis og Carsten Andersen.
Vært: Silke Fensman
I redaktionen: Jes Stein Pedersen, Silke Fensman, Katrine Hornstrup Yde og Hanne Budtz-Jørgensen.