04 Døden i børnelitteraturen
Børnebogcast - En podcast af Københavns Biblioteker
Kategorier:
I Børnebogcast nr. 4 taler Lisa og Julie med Anette Øster, fra forlaget Høst og Søn. Anette kender rigtig mange gode børnebøger og har forsket i emnet, hun kender også mange bøger der på den ene eller den anden måde handler om døden. Vi snakker om, om det altid er trist og skidt at læse om døden, eller om det også kan hjælpe. Kan man læse bøger om døden, selv om man slet ikke kender nogen der er død? Og hvis man har døden meget tæt inde på livet, har man så overhovedet lyst til at læse mere om det? Der findes bøger til alle aldersgrupper og med mange forskellige temaer og indgangsvinkler, lige fra den rene "brugsbog" til de meget filosofiske og abstrakte. I septembers Børnebogcast kan du finde inspiration til noget der passer til dig og dine børn.
Du vil gerne læse højt, men din 4 årige vil kun høre den samme bog igen og igen. Du har læst alle dem du kan huske fra din egen barndom, og hvad så nu?? Dit skolebarn skal læse 20 min. om dagen – men HVAD?? Og måske kræver det også lidt overtalelse? Og hvad er op og ned i al den forskning, hvordan finder man overhovedet ud af, hvad der virker?
Bibliotekar Julie Arndrup, der har 15 års erfaring som børnebibliotekar og ved hvad ungerne efterspørger, og Lisa Gardum Andersen, lærer, skolebibliotekar og master i børnelitteratur, der ved hvad der rører sig og kender forskel på skidt og kanel, guider dig trygt igennem de mange bøger der udgives hele tiden.
Lyt med på Børnebogcast, hvor vi snakker med forfattere, forskere og børn der læser, og altid har masser af gode anbefalinger til hvad I kan vælge at læse.