3:5 - Dak Wichangoen
Det terapeutiske løg - En podcast af DR
Kategorier:
Michelinkok Dak Wichangoen blev kok for at genskabe alt det ved mad, som ikke handler om bare at blive mæt - minder, glæde og samvær. Mad og dufte har evnen til at transportere os tilbage i tiden aktivere ubevidste minder, og Dak fortæller om en barndom med mad over åben ild, festmåltider med kæmpeslanger og køkkenet som centrum i tilværelsen. Dak og Mikkel laver vegatariske forårsruller. Gæst: Dak Wichangoen, køkkenchef på Kiin Kiin. Vært og tilrettelægger: Mikkel Rønnau. I redaktionen: Celine Klint. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. Vegetariske forårsruller. Giver 15-20 forårsruller. 2 x porrer. 4 x gulerødder. 1 x bundt grønkål. 1 x bagekartoffel. 2 x fed hvidløg. 1 x pakke med risnudler. Forårsrullepapir (den type beregnet til stegning). Fiskesauce. Soyabønnesauce. Sæt nudlerne i blød i koldt vand. Porrerne skylles og skæres i centimetertygge skiver, grønkålen pilles og skylles. Gulerødder og kartofler skæres i tændstikstørelse. Varm neutral olie i en gryde, brun hvidløget du har mast og hakket groft. Tilsæt nu grønsagerne og vend dem rundt i 5-8 minutter så de er møre, men stadig har bid i sig. Tilsæt fiskesauce og soyabønnesauce og smag til med salt og peber. Vend grøntsagerne op i et fad og bland med risnudlerne du lige har ladet dryppe af i en si. Tag nu et foråsrullepapir og læg foran dig, placer et par gode spiseskefulde af de dampede grøntsager på papiret. Hvis det er første gang du laver forårsruller, kan det anbefales at du lige går på youtube og ser hvordan det gøres. Det er meget enkelt, og når du har lavet din første perfekte foråsrulle kører det. Steg nu dine perfekt rullede forårsruller brune og sprøde i neutralt smagende olie, og server med det samme.