For 19. gang de sang

Nye salmer | Hold da op! Hvad sker der her? | Iben Krogsdal og Kristian Bisgaard

af For 19. gang de sang | Udgivet 12/27/2020

Der sker alt muligt i dette afsnits sang – så meget, at der måtte en fremmed taktart på bane for komponisten. Men der sker også en masse for forfatteren, der har fået hele 10 sange eller salmer optaget i Højskolesangbogen.

Salmerne har altid optaget en stor plads i Højskolesangbogen, og det er ikke anderledes nu i 19. udgave. Men for det skal fornyerne af traditionen også takkes. Salmerne står for åndelighed og nogle af livets helt store spørgsmål, som vi ikke lige foreløbig bliver færdige med at tænke over. Heller ikke, mens vi synger.

Medvirkende: Iben Krogsdal (salmedigter), Kristian Bisgaard (komponist og kirkemusiker), Henrik Marstal (medredaktør af Kirkesangbogen) og Mathias Hammer (medlem af højskolesangbogsudvalget)

Musik: Hold da op! Hvad sker der her? (Kristian Bisgaard/Iben Krogsdal) og Påskeblomst! Hvad vil du her? (Trio Before)

Om Podcasten

Højskolesangbogen er i evig fornyelse, og i år 2020 er det blevet tid til den 19. udgave, som er blevet masser af nye sange rigere. De nye elever i klassen fortjener selvfølgelig en ordentlig præsentation, og det får 10 af dem i podcasten “For 19. gang de sang”.

Lyt med, når de to værter, Mikkel og Mikkel, taler med forfattere, komponister og eksperter på lidt af hvert, og hvor hvert afsnit handler om én sang under ét tema.