7: Gær og svampe sætter fut i den grønne omstilling

Mikroorganismer som gær og svampe kan gøre underværker i omstillingen til en mere grøn og bæredygtig produktion af blandt andet fødevarer og brændstof. Hør hvordan i denne første episode af 2. sæson af Forskningsfortællinger, hvor vi dykker ned i bioteknologiens rolle i den grønne omstilling.Vi besøger virksomheden Chromologics, der udvinder naturlige farver fra svampe til at farve spegepølser og andre fødevarer.Og så besøger vi DTU i Lyngby og bliver klogere på, hvorfor gær er genialt til mange ting, blandt andet i produktionen af grøn benzin.Medvirkende: - Gerit Tolborg, administrerende direktør i Chromologics- Michael Krogh Jensen, seniorforsker og gruppeleder på Novo Nordisk Foundation Center for Biosustainability (DTU Biosustain)-----------------------Om podcasten Forskningsfortællinger: Forskningsfortællinger tager dig med bag om aktuelle samfundstemaer ved at dykke ned i forskningsbaseret viden.Podcasten er den lydlige forlængelse af Novo Nordisk Fondens nyhedsside sciencenews.dk, hvor du finder grundige artikler og videoer om et stort udvalg af de projekter, som fonden støtter.Udgives af Novo Nordisk Fonden.Produceres i samarbejde med podcastbureauet Kontekst & Lyd.Redaktion er podcastproducent Simon Brix og kommunikationspartner i Novo Nordisk Fonden, Sabina Askholm Larsen.

Om Podcasten

Forskningsfortællinger tager dig med bag om aktuelle samfundstemaer ved at dykke ned i forskningsbaseret viden.Podcasten er den lydlige forlængelse af Novo Nordisk Fondens online medie sciencenews.dk, hvor du finder grundige artikler og videoer om et stort udvalg af de projekter, som fonden støtter.Udgives af Novo Nordisk Fonden.Produceres i samarbejde med podcastbureauet Kontekst & Lyd.Redaktion er podcastproducent Simon Brix og kommunikationspartner i Novo Nordisk Fonden, Sabina Askholm Larsen.