Area9 – International succes blev skabt på win-win partnerskaber
Iværksætterhistorier - En podcast af Iværksætterhistorier
Area9 - International succes blev skabt på win-win partnerskaber
← Forrige afsnit
Næste afsnit →
Area9 udvikler værktøjer til e-læring. I 2014 blev dele af selskabet solgt til det amerikanske forlag McGraw-Hill Education, for et anseeligt beløb. Angiveligt 1,5 milliarder (ifølge Børsen). Senere har Area9 Lyceum modtaget hele 190 millioner i investering fra vækstfonden. Det er den største investering til dags dato fra fonden. Cofounder, bestyrelsesformand og administrerende direktør - Ulrik Juul Christensen - fortæller her for første gang i et podcast interview om hele iværksætterhistorien fra a til z.
Episoden er sponsoreret af Viabill - betalingsservicen som over 4000 danske webshops bruger
Hør podcast episoden og lær bl.a:
* Hvad din tilgang til partnerskaber bør være
* Hvorfor det ikke altid handler om at have ret, men at få ret i en stor virksomhed
Imens han stadig var medicinstuderende havde han forsket i menneskelig fejl. Forskningen fik ham til i 1997 at lave computer simulatorer til undervisningsbrug i det selskab, der kom til at hedde Sophus Medical. Selskabet modtog et af vækstfondens mindste investeringer, men voksede til 50 ansatte under studiet. Risikoprofilen var altså ændret. Så der skulle hentes ekstern kapital, men venturekapitalfondene forstod ikke hvad de lavede. Derfor solgte han som 27 årig sammen med partnerne Sophus Medical for 7-8 millioner dollars, lige før endt lægestudie i 2011 til norske Laerdal Medical.
Lærte at etablere langvarige win-win partnerskaber
I Laerdal Medical, hvor Ulrik efterfølgende sad i direktionen, lærte Ulrik håndværket om at etablere langvarige win-win partnerskaber. Det er noget han har taget med videre i driften af Area9. For det handler om at droppe egne egoistiske selvopfattelse af hvad rammerne for et godt partnerskab er. Man skal forstå værdien fra den anden side af bordet.
"Antropologer vil bekræfte at en af de mest avancerede kulturer i verden, det er gave kultur, hvor man opnår social status ved at give end ved at tage - det er et helt centralt begreb i hvordan man skal lave partnerskaber"
Sådan blev Area9 etableret
I foråret 2005 hiver vennen og kollegaen Asger Alstrup Palm, Ulrik til siden da de er på et hotel i Skt. Petersborg Rusland. Han vil gerne skabe noget nyt. Og han vil have Ulrik med på rejsen. Det har de jo prøvet før i Sophus Medical. De tager et par øl med op på et hotelværelse, lytter til thrash metal og fortsætter snakken. Ulrik er frisk og Tommy Olesen og Khurram Jamil bliver involveret, men de aner ikke hvad de skal begive sig ud i. De finder dog på en hypotese om at kunne sælge lignende simulatorer til pharma verdenen og det går egentlig fint, men:
"Vi har ca.