DitUr.dk – Serieiværksætterne fra løvens hule
Iværksætterhistorier - En podcast af Iværksætterhistorier
DitUr.dk - Serieiværksætterne fra løvens hule
Tvillingebrødrene Mikkel og Kasper Dissing gik fra løvens hule ud med 1,2 millioner kroner og Jesper Buch og Jacob Risgaard som investorer. De stiftede webshoppen DitUr.dk tilbage i februar 2014. Idéen blev dog allerede født under gymnasietiden, imens de skuede over iværksætter Danmark og så at jævnaldrende droppede ud af studierne for at forfølge iværksætterdrømmen. Men uddannelsen var vigtig for brødrene. Det her er deres iværksætterhistorie.
Denne episode er sponsoreret af Ageras - få 3 gratis tilbud på en revisor og advokat her.
Iværksætterdrømme i gymnasiet
I starten af gymnasiet, besluttede tvillingerne sig for at de ville starte noget. Om det skulle være en vaskehal, en webshop eller noget helt andet, det vidste de ikke på det tidspunkt. Tvillingerne havde altid haft en interesse for ure og Mikkel var begyndt købe mekaniske ure hjem fra Asien til privatbrug. De opdagede et hul i markedet, da de så at funktionelle ure med et flot design kunne købes for 300-500 kroner.
“…hvorfor skal det koste 40.000-50.000 for at få et fedt mekanisk automatisk ur.” - Kasper Dissing, medstifter DitUr.dk
Urene fungerede, havde en god gangreserve, og tidstabet var fornuftigt - noget man ikke kunne købe dengang, til den pris. Så tvillingerne blev enige om, at det var det projekt de skulle kaste sig over. De investerede 50.000 kr. til at åbne en webshop og købe de første varer hjem.
Ditur.dk blev en succes i første hug
Med DitUr.dk oplevede de allerede fra første dag, at der kom ordrer ind og endda mange af dem. Tanken har dog altid strejfet dem, at hvis de ikke startede med en succes, havde de så været der, som de er idag?
“Nogle gange handler det også om at ramme det rigtige, og ramme rigtigt i første hug for nogen. Alt efter, hvilken drivkraft man har.” - Kasper Dissing, medstifter DitUr.dk
Kasper nævner Elon Musk, der plejer at blive at blive citeret for, at han startede sin første forretning med et lille underskud, den anden gik han konkurs med, den tredje solgte han med et lille overskud, og nummer 4 blev til PayPal, som blev solgt for 1,5 milliarder dollars. De fleste havde stoppet efter de tre første forsøg, men Elon fortsatte og endte med en milliard forretning.
“… nogle gange handler det bare om at blive ved, fordi har man energien, så skal man nok lykkes. Man skal bare lige finde det rigtige hul i markedet og den rigtige forretning.” - Kasper Dissing, medstifter DitUr.dk
Økonomisk sats og skeptiske tanker
I en alder af 21 år havde de investeret de første 50.000 kroner i DitUr.dk. De havde udskudt deres udflytning hjemmefra og var blevet mødt af en del skepsis fra venner og familie. De havde brugt deres hård optjente penge på noget, som potentielt kunne ende med at være værdiløst.
Skepsisen voksede kun, da de havde planer om tilføje Daniel Wellington ure til deres sortiment. De så et potentiale i den, på daværende tidspunkt, nye spiller på markedet. Problemet var blot, at de skulle lave en førstegangsordre på 50.000 kroner for at kunne forhandle det nye mærke. Deres mor fortalte dem, om hendes søvnbesvær grundet deres investeringer og bad dem holde igen.