GRØD - Livsstilsændring blev til verdens første grødbar

Iværksætterhistorier - En podcast af Iværksætterhistorier

Kategorier:

Lasse Skjønning Andersen var en graffitimalende bølle, som netop var blevet meldt uegnet til gymnasiet og var blevet anholdt af politiet, sigtet for hærværk. Det blev heldigvis et wake-up call og Lasse tog en positiv u-vending. I rejsen mod et bedre og sundere jeg, så fik han en passion for grød. En passion, som han delte med sin ven Martin, som var klar til at gå all-in med ham. Martin solgt endda sit fine Rolex ur, for at bidrage økonomisk. De startede i 2011 verdens første grødbar. De gik dog efter lidt tid hver til sit og Lasse måtte fortsætte rejsen alene med virksomhed GRØD, og det har han gjort til UG. I dag har GRØD 10 forskellige restauranter samt detailprodukter, udgivne kogebøger og de står på spring til at komme ud på det norske marked. Dette er han iværksætterhistorie. Hør mere i vores podcast.  Produceret af Podtribe media.Annoncørerne på episoden er Propagator og Lunar.Hvis du vil støtte vores lille medie, så kan du gøre det her på Patreon.Fra graffiti til grødLasse Skjønning Andersen åbnede i 2011 verdens første grødbar, men det lå bestemt ikke i kortene. Lasse var en sand bølle som teenager, som både røg hash, småstjal og lavede hærværk i form af graffiti. På hans 15-års fødselsdag blev han i en kæmpe brandert taget på fersk gerning af politiet og det blev til et lavpunkt for unge Lasse. Han blev anholdt og fik sit teenageværelse gennemrodet af politiet foran sin uanende far. Alt dette kom også på bagkant af at han var blevet erklæret uegnet til gymnasiet. Det blev til en positiv u-vending i Lasses liv og kerne elementet indkluderede at spise grød. Meget grød.Lasse skulle nemlig først og fremmest have det godt i egen krop, så han dyrkede motion og lagde sin kost om til bl.a. at spise grød hver eneste morgen. Det førte til vægttab og sideløbende kom han også på gymnasiet og fik sig en kæreste. Lasse oplevede at have fået en helt anden selvtillid og grød det spiste han stadig, for det var blevet symbolet på et nyt og godt liv.All in med salg af RolexHan eksperimenterede nu mere med grøden, så den ikke var så kedelig. Det udviklede sig til en passion og nørderi. Det var dog en anden passion, som han fulgte efter gymnasiet, nemlig musikken i form af el-bas. Han dygtiggjorde sig indenfor musik de næste 3 år, dyrkede motion og spiste stadig meget grød. Han flyttede til London og gik på konservatoriet, men der fandt han ud af, at det ikke var musik, som han ville fortsætte med. Han tænkte stadig meget på grød og blev inspireret af det engelske fødevaremarked. Han fik inviteret sin ven Martin til England og sammen snakkede de om projektet. Lasse spurgte om han ville være med og det ville Martin gerne. Efter et par uger solgte Martin sit Rolex, sagde op og lånte penge af sin svigerfar. Lasse flyttede derfor hjem til Danmark og de satte i gang i projektet i 2011. De aktiverede deres netværk og fandt et gammelt trykkeri på 46 kvadratmeter, som skulle omdannes til deres grødbar.Verdens første grødbar på kendt pusherstreetNår man er 21, så tænker man ikke altid over alt, især ikke når man har fået et par øl. Det førte til at Lasse og Martin under renoveringen var ved at fjerne dele af en bærende væg, inden de ved et tilfælde blev stoppet af andelboligens ingeniør. De fik det dog gjort pænt (og sikkert) og der var en kæmpe kø til åbningsdagen. Det var hjulpet godt på vej af venner, familier og en super artikel, som skabte en del opmærksomhed. Det er da også spændende når to 21-årige åbner verdens første grødbar på en kendt pusherstreet. Martin og Lasse knolkede hårdt for næsten ingen løn, som gjorde at de kunne lave et lille overskud fra starten. Det blev også til optrædener på tv og flotte nomineringer til forskellige priser. Efter et halvt år, så hoppede Martin dog fra, da han ikke havde samme passion for forretningen, som Lasse havde og stadig har. Nu var Lasse alene og tvivlede på sig selv. Det næste halve år var meget hårdt personligt og forretningsmæssigt.Key hire og de rette trendsVendepunktet for Laase blev et key hire af butikschef Julie, som frigav en masse tid for Lasse. Det gjorde at de kunne åbne nummer 2 butik i 2013. Siden er det gået “over stok og sten” og Lasse har også været med til at lave festivaler, åbnede en café på sydhavnen og har lavet produkter til detailhandlen samt kogebøger. Produkter til detailhandlen er noget helt andet end at skulle lave mad på en restaurant. Aftalen om detailprodukter med 7-eleven kom i hus, da Lasse så McDonald's lavede en grød. Lasse var sikker på han kunne gøre det bedre og sådan begyndte rejsen med 7-eleven. De voksede hurtigt, men Lasse var ikke moden nok og havde dengang ikke nok kompetencer til at skalere endnu hurtigtere. De har nu 10 butikker og Lasse brænder stadig for de skæve og originale ting. Han har med GRØD ramt de rigtige trends med denne rette timing. De fokuserer på grønt, on the go, kødfri osv. De vil nu til Norge samt have flere produkter ud i detailhandlen.Vært Mette Bloch og gæst, Lasse , udfolder hele historien om GRØD i dette afsnit af Iværksætterhistorier.  See omnystudio.com/listener for privacy information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.