Simpel Surdej - En drilsk ovn og en kødrand af mennesker
Iværksætterhistorier - En podcast af Iværksætterhistorier
I denne episode skal du høre historien om Simpel Surdej fortalt af Peter Jespersen. Udover at drive en webshop med håndlavet bageudstyr i højeste kvalitet, afholder de også kurser og deler de viden og historien om det gode håndværksbrød. Surdejsbagning tog for alvor tog fart under lockdown ude i de små hjem. Dette er deres iværksætterhistorie. Hør mere i vores podcast. Produceret af Podtribe mediaHvis du vil støtte vores lille medie, så kan du gøre det her på Patreon.Hvordan det hele startede..Det hele startede med en YouTube kanal der for alvor hjalp danskerne til at lære at bage med surdej i coronatiden. Det hele gik stærkt og fik mange visninger, hvilket fik antallet af følgere på Youtube, Instagram og Facebook til at eksplodere. Ligesom ovnen i en af de første Youtube lives, men den historie kan du høre mere om i episoden.Oveni opfandt de ligeledes Simpel Surdej-ridsekniven, et værktøj der bruges til at snitte i surdejsbrødet og giver det flotte mønstrer og det rette løft når brødet bages.Kniven blev produceret af Peters tidligere nabo Jan, der er uddannet snedker. Han har investeret og lavet hele sit værksted om til et sted, hvor der kan køres professionel produktion af diverse bageredskaber. Det har resulteret i en webshop og instagram-shop med diverse topkvalitets håndlavede og lokalt fremstillede bageredskaber; dejspader, bagestål, sliders, hævekurve m.m. Her kan der uddybes yderligere.En kødrand af menneskerPeter og teamet startede ud i hjemmekøkkenet og rykkede herefter til efterskolekøkkenet, men voksede hurtigt ud af lokalerne. Der kom idéen til at have fysisk showroom, som skulle fungere som bageri og kursussted.På deres første bagedage, som de kaldte for ”brødsalg” blev de ringet op imens de stod og skulle til at åbne. Lokal-tv ville komme forbi og lave en reportage om deres nye sted en times tid efter. Det var før Simpel Surdej havde nogen som helst form for skiltning, eller andet der viste hvor de holdt til. Det hele var som en lukket klub, som kun dem der fulgte med online, vidste noget om. De havde før det formået at køre udsolgt, kun ved hjælp af brugen af sociale medier, hvor de annoncerede, at man nu kunne komme og smage det vi lavede.Dagen efter de havde været i TV, følte de sig 100% klar og havde de bagt 300 brød. Dog fik Peter og teamet en seriøs overraskelse da der 40 min. før åbningstid, stod en kødrand af mennesker i kø så langt øjet rakte. Køen var faktisk så lang nu, at kunderne stod med ryggen til bageren inde i det nærmeste center. Denne dag blev Simpel Surdej totalt kørt over og måtte melde udsolgt kort inde i den første time. Dette scenarie fortsatte under hele lockdown hver gang de annoncerede, at de holdt åbent og til sidst blev det ”normalen” for dem og unormalt hvis der ikke var kæmpe lang kø.Anerkendelse fra de størsteSiden da er Simpel Surdej blevet kontaktet af Bonderøven fra Danmarks Radio omkring et muligt samarbejde og blevet anerkendt af Michelin-kokke og bagerlandsholdet. De mener selv, at de nu har ramt deres koncept lige i nåleøjet, og virksomheden er klar til det næste store spring.Introduktion af ny værtI introen kommer du til at høre en ny stemme som tilhører Mark Anthony. Vi er nemlig stolte over at kunne præsentere Mark som vært, og han overtager fra på torsdag interviewrollen efter Mette Bloch. Tag rigtig godt i mod ham og herfra skal der bare lyde en kæmpe tak til Mette Bloch for det store arbejde som vært.See omnystudio.com/listener for privacy information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.