Spiir – En fintech succes i Norden
Iværksætterhistorier - En podcast af Iværksætterhistorier
Spiir - En fintech succes i Norden
← Forrige afsnit
Næste afsnit →
Spiir, som har over 280.000 brugere, er ’din økonomis bedste ven’. Det er en app, der holder styr på forbrug og budgetter for dig. Siden de tilføjede en gamificeret brugeroplevelse, har især de unge tager appen til sig. Det og meget mere har resulteret i at Danske Bank har investeret 25 millioner kroner i Spiir.
Rune Mai er tidligere udviklingschef i eBay, hvor han sad til en månedsløn på 90.000 kroner, men i dag – som CEO og Cofounder af Spiir – trækker han i gennemsnit 35.000 kroner ud til sig selv om måneden. Det er hans livskvalitet dog ikke blevet ringere af – tværtimod. Han har nemlig styr på sin økonomi, og det er netop denne filosofi, der ligger bag hans vision for at udvikle Spiir.
Det er 7 år siden, at Spiir startede, men selv efter den flotte investering fra Danske Bank betegner Rune sig ikke som ”guru”. ”Jeg er stadig i gang”, siger han, hvilket underbygger at iværksætteri er en proces og ofte tager mange år.
Det gør dog ikke spor, så længe man har det sjovt med det, som man laver, og man har et større mål, man arbejder hen i mod. Nemlig at give folket et bedre overblik over deres privatøkonomi og hvad pengene bliver brugt på. Selv samme problem som Rune oplevede, da han fik idéen til at droppe den høje månedsløn og starte udviklingen på Spiir.
Teamkultur i Spiir
Teamet var noget af det første, som der kom på plads i Spiir. Et hold på tre personer, som Rune kendte og havde tillid udgjorde stifterne. Han vidste hvad de var gjort af og vigtigst af alt havde de komplementære kompetencer. Rune’s ide blev endda ”stjålet”, da hans ven havde præsenteret den på Startup Weekend. Ideen endte med at vinde prisen for bedste idé. Det gjorde dog ikke Rune spor. Han var i modsætning glad for, at hans idé var blevet valideret.
Arbejdskulturen i Spiir er agil og fladt struktureret. De ansatte, som mange er unge, bestemmer selv deres arbejdstider og kommunikerer med hinanden over Slack. En ansat arbejder endda remote i Mexico. Der bliver altså brudt med 9-17 kulturen i den tro på, at man performer bedst, når ansatte selv er motiveret til at arbejde. Derudover bliver de tildelt både ansvar og tillid for deres opgaver, hvilket sommetider resulterer i en award eller flere til deres månedlige 3-dages Spiir komsammen arrangement.
Hør også Karsten Madsen HER tale om performance kultur i Morningscore.
Hvis du vil have 25 % rabat på deres SEO værktøj, så brug rabatkoden ivhpodcast
Er du selv iværksætter eller arbejder du på anden vis med personfølsom data? Så giver Rune også tips til hvordan, de efterlever GDPR, ved at følge principper for Privacy by Design og give brugerne kontrol over deres e...