Måge i karry og sur ost: Kan vi spise os ud af en krise?

Frederiks Værk - En podcast af 24Syv

Mørke skyer har trukket sig over den vestlige verden. Krisen kradser. Elpriserne stiger, og Rusland har lukket for gassen. Og for at gøre ondt værre drukner verden i klimaproblemer - og menneskets moderne madvaner bidrager ikke ligefrem til at hjælpe på hverken klodens tilstand eller manglen på ressourcer. Men frygt ikke. Frederiks Værk har i samarbejde med en madhistoriker sat sig for at undersøge, hvordan vores forfædre har kokkereret sig ud af fortidens kriser. Programmet gennemgår gamle tiders energibesparende tilberedningsmetoder og dykker ned i retter som måge i karry, salte sild og blomkålsfrikadeller med ærtemel. For spørgsmålet er: Kan vi spise os ud af en krise i en verden med global opvarmning, dyr elektricitet og mangel på gas?Gæst:Asmus Gamdrup Jensen, madhistorikerVært og tilrettelægger:Frederik Westergaard Producer: Niels Frederik RickersRedaktør: Mille Ørsted