Måge i karry og sur ost: Kan vi spise os ud af en krise?

Mørke skyer har trukket sig over den vestlige verden. Krisen kradser. Elpriserne stiger, og Rusland har lukket for gassen. Og for at gøre ondt værre drukner verden i klimaproblemer - og menneskets moderne madvaner bidrager ikke ligefrem til at hjælpe på hverken klodens tilstand eller manglen på ressourcer. Men frygt ikke. Frederiks Værk har i samarbejde med en madhistoriker sat sig for at undersøge, hvordan vores forfædre har kokkereret sig ud af fortidens kriser. Programmet gennemgår gamle tiders energibesparende tilberedningsmetoder og dykker ned i retter som måge i karry, salte sild og blomkålsfrikadeller med ærtemel. For spørgsmålet er: Kan vi spise os ud af en krise i en verden med global opvarmning, dyr elektricitet og mangel på gas?Gæst:Asmus Gamdrup Jensen, madhistorikerVært og tilrettelægger:Frederik Westergaard Producer: Niels Frederik RickersRedaktør: Mille Ørsted

Om Podcasten

Frederik vil helst være i fred, have sit eget kulturprogram i fred - og det får han med Frederiks Værk, der er et nørdet, oplysende, klogt, men også pudsigt og nysgerrigt kulturprogram. Og sært, dertil.Har du input, spørgsmål eller kommentarer? Skriv til [email protected]