Fødevarer og ernæring

KU studieliv - En podcast af Københavns Universitet - Mandage

Kategorier:

Emil læser fødevarer og ernæring på 4. semester. På uddannelsen vælger man at specialisere sig inden for sundhed og ernæring, kvalitet og teknologi eller som fødevareingeniør. Emil har valgt specialiseringen som fødevareingeniør. På studiet får Emil en bred forståelse for fysik, kemi og biologi, og samtidig får han et videnskabeligt perspektiv på mad. Dertil lærer han, hvordan man bedst producerer, udvikler og opbevarer fødevarer. Men uddannelsen har også et praktisk aspekt. Fx har Emil lavet et projekt, hvor han skulle producere sin egen leverpostej for bagefter at analysere den. Med uddannelsen bliver Emil ekspert i fødevarer, og det betyder, at han fx kan arbejde som mejeri-ingeniør, være med til at udvikle nye fødevarer eller arbejde med enzymer. I afsnittet fortæller Emil også om det sociale på studiet. Han stiller bl.a. skarpt på introforløbet og fredagsbaren Acaciavej, som er et samlingspunkt for de studerende. Lyt med og bliv klogere på fødevarer og ernæring på KU.