MAD & MAGT

KAN VI MASSEPRODUCERE OS UD AF PROBLEMERNE?

af MAD & MAGT | Udgivet 3/30/2021

Er svin en eksportvare, hovedingrediensen i din aftensmad eller årsagen til affolkning på landet? I dette afsnit af MAD&MAGT forklarer Helene Meden Hansen, formand for Landsforeningen mod svinefabrikker, hvordan det er at være nabo til dansk svineindustri. Om lugtgener, og om naboerne og orkideerne, der ikke kan skrive høringssvar. Journalist og forfatter, Kjeld Hansen, sætter ord og tal på, hvor mange svin vi er i Danmark pr. dansker - og hvor mange gram svinekød, hver enkelt dansker skulle spise - om dagen - hvis vi selv skulle spise vores masseproduktion af svin. Vært, tilrettelæggelse og produktion: Tanja Kjeldgaard Produceret for Forum for Madsuverænitet af Rakkerpak Productions med støtte fra Globalt Fokus

Om Podcasten

Jorden er blevet en handelsvare. Fødevarer transporteres på tværs af kloden og Amazonas ryddes for at få plads til at dyrke sojafodder til danske svin. Men sådan behøver det ikke at være. I MAD & MAGT undersøger vi, hvad DU kan gøre selv, og hvad VI kan gøre SAMMEN. I podcasten møder du mennesker i Danmark og det globale Syd, som tager sagen i egen hånd og inspirerer til et mere klimavenligt og demokratisk madsystem. Vært & tilrettelæggelse: Tanja kjeldgaard Produceret for Forum for Madsuverænitet af Rakkerpak Productions med støtte fra Globalt Fokus Musik: https://www.zapsplat.com