Episode 75: Sund chokolade til Andreas Mogensen

Uden mad og drikke, dur astronauten ikke – og i denne første episode i sæson 9 ser vi nærmere på rummad. For på trods af udviklingen de sidste 50-60 års tid er der stadig lang vej endnu før rumkosten er både holdbar, næringsrig, mættende og ikke mindst velsmagende. Der bliver dog arbejdet på sagerne, også her i Danmark. RumSnak har været på besøg hos Thorsten Schmidt, der er kok og ejer af restaurant Barr på Christianshavn. Thorsten lavede for 8 års tid siden en tre-retters middag til Andreas’ første mission og har også været involveret i at lave noget særligt til Huginn-missionen i år. Udover rummad har vi selvfølgelig også korte rumnyheder og bonus – denne gang blandt andet om rumturisme, solvejr og Marsbaser. LINKS NYHEDER Russisk rummission til Månens sydpol Virgin Galactic sender nyt hold rumturister afsted Masser af energi fra Solen Rapport fra "Mars"-mission i Texas Sådan laver de holdbare underhylere til fremtidens astronauter BOG 📚 Hvis du vil købe et eksemplar af vores RumSnak-bog "Danmark i rummet", så kan du bruge dette link: RUMMAD SPACECRAFTED multichokoladebarer (åbnes i august) Historien om Thorstens første missions-menu i 2015 Om NASAs Deep Space Food Challenge

Om Podcasten

Danmark er en rumnation - et land med stolte traditioner for både forskning og forretning i rummet, fra bittesmå studentersatellitter til dybt avancerede instrumenter. I podcast-serien RumSnak fortæller vi om Danmarks bidrag til rumforskningen og udviklingen af dansk rumteknologi - i håbet om at øge både den generelle viden og den brede interesse for de danske rumaktiviteter. RumSnak har tidligere været støttet af Otto Mønsteds Fond og Weith-Knudsens fond, men er i 2022-23 støttet eksklusivt af Novo Nordisk Fonden.