Fremtidens måltid – hvad spiser vi, og gør vi det sammen i 2050?

Supertrends - En podcast af Supertrends

Kategorier:

Fra indbagt mørbrad til bao - vores måltider har gennemgået en ekstremudvikling. Hvor vi før havde 1000 varenumre der af navnet REMA1000,har vi nu et uendeligt udvalg, foodfluencers og AI-genererede opskrifter.Men hvad sker der frem mod 2050?Kommer vi til at squeeze måltider ud af tuber som voksne, fordi vi lærtedet som babyer? Vil vi spise alene sammen i VR eller samles til berøringaf sanselige madoplevelser? Laver vi mad eller bygger vi LEGO? Oghvad vil vi grine af, når vi ser tilbage på vores madvaner i dag?Glæd dig til at høre de nyeste tendenser inden for fastfood,fællesspisning og fremtidens supermarkeder – og ja, Lars Tvede løfterogså sløret for nogle ret vilde cocktails.Overvej lige: Spiser du for at leve, eller lever du for at spise?Værter:Liselotte Lyngsø - LinkedInLars Tvede - LinkedInMedvirkende:Sisse Fagt  - LinkedInThomas Roland - LinkedInTilrettelæggelse:Liselotte Lyngsø og Denis Rivin - LinkedInProducent:Kim Pihl-Vester - LinkedInUdgiver:Dansk Erhverv - LinkedIn[00:00] Fra istærninger til 3D-print – intro og køkkenanekdoter[03:00] Hvad er et måltid i dag? Samvær, opdragelse og popcorn[06:10] Supertrends-tidslinjen: madtracking, silkefiber og DNA-baserede cocktails[14:00] Status på danskernes madvaner og puslespilsmåltider[22:00] Spisefællesskab vs. solo-skærmmad – og singlernes rolle[27:00] 3D-printet sushi og squeezemad til voksne – scenarier fra 2050[33:00] Vareeksplosion og mad som identitet – hvad siger supermarkederne?[40:00] Alkoholtrends: fra vin til sober-curious cocktails og DNA-match[47:00] Fra paleo til bælgfrugter – mad, myter og fremtidens proteiner[55:00] Opsummering: 4 megatrends for fremtidens måltid