Slangegift: Ny teknologi kan redde millioner

I denne episode taler vært, Freia Dam, med Andreas Laustsen. Andreas er lektor på DTU Bioengineering, hvor han forsker i at finde antistoffer mod toksiner - det vil sige giftbid fra fx slanger, edderkopper, skorpioner og dræberbier. Men hvorfor arbejder Andreas lige inden for dette eksotiske felt? Vi skal finde svaret i Tanzania og et gennembrud i 2018. Du får også svaret på, hvorfor slangebid er en af de mest negligerede tropiske sygdomme. Hvert år dør mere end 100.000 mennesker af slangebid, og dem som ikke dør, bliver ofte voldsomt invaliderede. Faktisk har Andreas skabt verdens første modgift mod slangebid baseret på humane antistoffer, som er mere kompatible med det menneskelige immunsystem end traditionelle løsninger. Denne teknologi kan potentielt set redde millioner af ofre for slangebid i fremtiden. Andreas har på baggrund af sin forskning høstet mere end 20 priser og har været udnævnt i Forbes '30 under 30'-liste.Vært og speak: Freia DamMedvirkende: Andreas LaustsenTilrettelæggelse og redigering: DTU Learn for Life i samarbejde med Freia DamMusik: Christiane Bjørg NielsenFinansiering: Otto Mønsteds Fond

Om Podcasten

TECHfolk er for dig som vil inspireres af andres livslange nysgerrighed og hang til nye opdagelser gennem forskning og uddannelse. Du møde nogle af DTU’s mest passionerede mennesker, der hver især vil give dig deres fortælling om at forske, undersøge og som aldrig bliver trætte af at lære - selvom målet og midlet til tider kan være udfordret.

I 2. sæson af TECHfolk zoomer vi atter ind på nogle af de mennesker, som brænder for at gøre en forskel for dig og mig, og hvis passion kan være afgørende for vores fremtid. Og det har vi brug for, hvis vi skal nå de mål om velfærd, sundhed og bæredygtig vækst, som er formuleret i FN’s 17 verdensmål.

TECHfolk er produceret af Center for Livslang Læring på DTU og finansieret med hjælp fra Otto Møndsteds Fond.

Vært og speak: Freia Dam & Sophie Bech
Tilrettelæggelse og redigering: DTU Lean for Life i samarbejde med Freia Dam
Musik: Christiane Bjørg Nielsen