Professionel uv-jæger i Danmark? Uvpodcast #62
Undervandsjagt & fridykning - Uvpodcast. - En podcast af Morten Rosenvold Villadsen, danmarksmester og rekordholder i uv jagt og fridyk
Kan man blive professionel uvjæger i Danmark? Hvis det hele ramler for os (værterne Morten og Johan) så er det måske en mulighed for at man kan blive professionel undervandsjæger? Har Danmark en lovgivning, et marked og en rigdom under overfladen der kan give smør på brødet for en snorkeldykker? Hvorfor giver det ikke mening at gå efter fisk? Hvad så? Hvem skal man sælge til? Hvor mange penge bruger restaurenten “Limfjordens hus” på skaldyr og fisk på årsbasis? Hvis plan a, b, c, d, e, f, g fejler… kan man så skabe sig en tilværelse på denne måde som en plan å? Sponsorer Aarrstiderne er sponsor af Uvpodcast #62 Aarstiderne bringer mad og måltidskasser ud til alle danske hustande på brofaste øer og har et super produkt til den lidt travle familie eller dem der gerne vil slippe for at finde på mad hele tiden. Rabatkoden “Uvpodcast” giver dig 20% på din første ordre. Lyt til afsnit #62 – du kan også høre podcasten på din android eller iPhone… (Find din podcast app frem og søg eksempelvis på “fridykning”). Uvpodcast kan du også høre på Spotify og Podimo. Her kan du se listen med alle afsnit og udsendelser: uvpodcast.dk Feed til uvpodcast er: https://undervandsitetet.dk/feed/podcast/ Dagens tema Hvordan bliver man professionel uvjæger? Fisk, muslinger og hummer ligger jo bare derude og venter på at blive samlet op og solgt videre til fiskeauktionen eller gourme-restauranter landet over. Det burde være en smal sag at fylde fangstnettet og derefter fylde lommerne med indkomst som jæger-samler, eller hvad? Det viser sig at den danske lovgivning lægger en del forhindringer i vejen for den sag. Det gælder både regler og love for fiskere – men også alle de regler der vedrører fødevarer… Johan (der faktisk har samlet lidt Stillehavsøsters professionelt) forsøger at give et overblik over paragrafferne og mulighederne. Limfjordens hus I Glyngøre har undervandsjægeren og gourmet kokken Rasmus kastet sig ud i projektet med at stå i spidsen for Limfjordens hus, som bruger en del råvarer fra havet – og særligt Limfjorden. Vi ringer og hører hvilke råvarer han gerne vil have fingre i og hvad han gerne vil betale. Gør vi det så? Næppe – kun som plan å… men skulle man gøre det, så er opskriften altså her. Se også denne video fra Aquamind (Johans firma) om hvordan det foregår. Dagens spørgsmål Du kan stille spørgsmål i kommentarerne herunder, så vil vi (så vidt muligt) tage dit spørgsmål op i en senere udsendelse og besvare det så godt vi kan. Vi høres ved! (hvis du synes Uvpodcast er fedt, så del det meget gerne med dine venner! – og gå via links her på siden når du køber udstyr). Dagens tip Støt uvpodcast! Husk at du frivilligt kan støtte uvpodcast med et selvvalgt beløb som tak for indsatsen. Det kan du gøre på Uvpodcast.10er.dk – og alle beløb er meget velkomne. Vi vil gerne lave flere udsendelser og håber på denne måde at få hjælp til at få finansieret produktionen. Vil du donere et par kroner? (også muligt via MobilePay 2721 9043) Støt uvpodcast her! Supporters får adgang til den lukkede Facebookgruppe hvor vi deler mere fotos, info og backstagestuff! Tak Du kan læse mere om projektet på