#21 Retten til privatliv i hjernen (BCI del 2)

I denne udgave af Vi Er Data fortsætter Marie Høst samtalen om Brain Computer Interfaces fra forrige program. Denne gang ser Marie på begrebet brain privacy, der handler om hvordan vi beholder retten til vores egne tanker, når teknologien en dag bliver avanceret nok til at implementeres i vores hjerner.

For selvom teknologien ikke er dér endnu, diskuteres de etiske retningslinjer indenfor tankekontrollerede apparater allerede. Derfor ringer Marie til professor Rafael Juste, som er director of the NeuroRights Initiative på Columbia University, som arbejder på at beskytte menneskerettighederne og støtte etisk udvikling indenfor feltet.

Marie får også Katrine Pedersen og Nicklas Larsen i studiet. De er eksperter i digital kultur og sundhedsteknologier, og de diskuterer hvilken betydning det kan få, at tech-giganterne går ind i biologien og sundheden.

Og så tester Marie hvordan hendes hjerne reagerer på 90’er computerspillet Doom med et modificeret Star Wars-legetøjs EEG-headsæt, som IT-specialist Staffan Steen Olsen har med.

Om Podcasten

Et ugentligt program som handler om vores drøm om teknologien som vores tjener og vores frygt for teknologien som vores betvinger. Vi undersøger hvordan teknologien ændrer vores liv på ganske uventede måder. Og hvordan vi kan være med til at fremelske de teknologier, vi ønsker os.Vi Er Data bliver produceret til LOUD af ENIGMA – museum for post, tele & kommunikation.