#129: MSG - Smagen af godt

Videnskabeligt Udfordret - En podcast af Mark Lyng, Flemming Damgaard Nielsen, Nikolaj V. Hansen - Tirsdage

Kategorier:

MSG, aromat, glutamat, umami. Kært barn har mange navne og kært barn har gennem tiden været et meget udskældt molekyle. Hovedpine, forstoppelse, lammelse og det der er værre, har alle været rapporteret som symptomer på indtaget af den tredje mest anvendte smagsforstærker i verdenen. Men er MSG egentlig så farligt som folketroen forsøger at overbevise os om? Eller er MSGs dårlige ry et produkt af massehysteri og racisme?I dag skal vi tale om molekylet der revolutionerede den kulinariske verden ved at give os evnen til at beskrive umami. Kilder:https://academic.oup.com/chemse/article/27/9/847/305861https://academic.oup.com/jn/article/130/4/1058S/4686672https://www.ajinomoto.com/aboutus/historyhttps://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4147103/https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9227671/https://www.jstor.org/stable/1726504Support the showHvis du vil være med til at optage live med os på Discord kan du støtte os på 10er og blive en af vores kernelyttere https://vudfordret.10er.appDu kan også tjekke vores webshop: bit.ly/vushop. Der er en hønsetrøje!Send os vanvittig videnskab eller stil et spørgsmål på facebook, Instagram eller [email protected] til Christian Eiming for disclaimer.Tak til Barometer-Bjarke for Gak-O-meteret.Husk at være dumme 🧠 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.