TankOp

En podcast af Tank op

Kategorier:

4 Episoder

    16 / 1

    Tank Op er til dig, der gerne vil holde dig opdateret på aktuel biblioteksudvikling - lige fra børns læsevaner, informationskompetencer, målgruppebaseret viden til bibliotekernes arbejde med verdensmål.

    Værterne består af Tænketankens Fremtidens Bibliotekers egne projektledere, der inviterer forskere, biblioteksledere, litteraturformidlere og andre fagpersoner i studiet, hver gang med udgangspunkt i ét af Tænketankens projekter.

    I podcasten får du den nyeste viden, faglig inspiration, konkrete cases og værktøjer, du kan bruge i dit daglige arbejde med biblioteker. Podcasten handler både om folkebibliotekerne, de pædagogiske læringscentre (skolebiblioteker), uddannelsesbiblioteker og forskningsbiblioteker.
     
    I podcasten får du bl.a. svar på:
     

    • Hvordan kan bibliotekerne styrke læseglæde og læsekultur på tværs af generationer?
    • Hvordan bruger man målgruppeanalyse og segmentering i biblioteksudvikling?
    • Hvad skal der til for at borgerne får de rette informationskompetencer i fremtiden – særligt i lyset af kunstig intelligens?
    • Hvad kan bibliotekerne bidrage med i arbejdet med bæredygtighed og FN’s verdensmål
    • Hvordan kan læsning af skønlitteratur medvirke til bedre ledelse på arbejdspladser?     
    • Hvilke services skal bibliotekerne tilbyde og hvor meget skal bøgerne fylde – nu og i fremtiden?
    • Hvordan indretter man fremtidens biblioteker til gavn for bedre trivsel og mere fællesskab
    • Hvordan kan bibliotekerne være med til at styrke borgernes samfundsengagement, nysgerrighed og kritiske sans? 


    Tænketanken Fremtidens biblioteker skaber viden og debat om bibliotekernes samfundsmæssige rolle nu og i fremtiden ved at:

    ● Fremme viden og debat om hvordan bibliotekerne udvikler en aktiv og naturlig position i opbygning og udvikling af fremtidens videnssamfund i den digitale tidsalder.

     ● Undersøge, teste og skabe viden om hvad fremtidens bibliotek skal indeholde, hvilke services der skal tilbydes, og hvilke behov der er i samfundet og hos brugeren.

    Tænketanken Fremtidens Biblioteker blev etableret i 2012. Tænketanken repræsenterer over 40 folkebiblioteker, forskningsbiblioteker og biblioteksorganisationer, der deltager aktivt i Tænketankens aktiviteter og støtter arbejdet økonomisk.

    Læs mere om Tænketanken og vores projekter på www.fremtidensbiblioteker.dk