Nytt og trendy uge 34 - 2023 - Podcast24.dk!

Ugens nye og trendy er færdig, her er listen!

Huset Færch

Svindel, bedrag, kriminalitet og ondskab. Det er alle ord, der beskriver én af Danmarks rigeste familier, Færch-familien. I hvert fald hvis man spørger manden, der bliver kaldt familiens sorte får, Erik Færch. Bag succeshistorien om Færch-familiens milliardindbringende tobaksdynasti gemmer sig nemlig en shakespearesk fortælling om strid, magt og masser af penge. Bid for bid er den ellers private og lukkede families intriger blevet blotlagt i offentligheden, som har set måbende til, mens familiemedlemmer har bekriget hinanden i landets retssale. Nu fortæller Erik Færch, med hundredvis af timers hemmelige lydoptagelser under armen, sin version af, hvad der har ødelagt og knust Huset Færch.

Antal episoder: 2

Link til første afsnit

Link til seneste afsnit

Tæt på Mia-sagen

TV2 Nord går sammen med tidligere politiinspektør, drabschef og leder af rejseholdet Bent Isager-Nielsen bagom politiets efterforskning af den mest omtalte drabssag i Nordjylland.Nemlig drabet på den 22-årige Mia Skadhauge Stevn 6. februar 2022.

Antal episoder: 2

Link til første afsnit

Link til seneste afsnit

I HÆNDERNE PÅ HR. DOKTOR

En læge er anholdt. Mistænkt for seksuelle overgreb og blufærdighedskrænkelse står den unge og nyuddannede læge Carlos Shiralipour pludselig over for flere års fængsel. Han har begået forbrydelser mod kvindelige patienter på nogle af landets hospitaler. Og han har gjort det under dække af at lave undersøgelser på dem, mens han var iført lægekitlen. Under overgrebene har han givet sine ofre kælenavne og har kaldt sig selv "Hr. Doktor" og "Doktor C". Hans handlinger har knækket ofrenes tillid og tro på, at læger vil dem det godt, og har sat dybe, vedvarende spor i deres liv.  I denne podcastserie går Radio4's journalister i dybden med sagen og undersøger, om Carlos Shiralipour kunne være stoppet tidligere. Tilrettelæggelse: Jais Nørgaard Alstrøm og Tobias Hansen BødkerRedaktion: Allan Christiansen.Redaktør: Søren Mejer Jensen  

Antal episoder: 5

Link til første afsnit

Link til seneste afsnit

En farlig god veninde

Du kan her lytte til første afsnit ud af seks af En farlig god veninde. Hvis du vil lytte til resten af podcasten kan du starte din prøveperiode på www.ally.dk eller i ALLY-appen. Den første måned er gratis!En farlig god veninde er en original dansk true crime-serie på seks afsnit uden så meget blod, men med mange uskyldige ofre. Det er en sand historie om en løgner. I podcasten fortæller Frejamay om dengang hendes ældre, ensomme far fik en god veninde. I begyndelsen er alt godt, men efterhånden er de ikke til at overse – de små røde flag, der gradvist bliver større. Og pludselig befinder Frejamay sig i et svimlende spind af svindel og små og større løgne. Den mystiske kvinde, M, viser sig nemlig at være en farlig god veninde. Og hun har meget på samvittigheden. I podcasten rettes der en række påstande mod M. Vi har forelagt hende alle disse, men hun har ikke ønsket at kommentere på dem.Hovedmedvirkende og idé: Frejamay NovemberOptagelser og interviews: Peter Ørbæk og Lena SkibyeIndtaling: Gustav NiepoortPost-tilrettelæggelse: Thomas Klinkby og Anna SvensmarkKlip og lyddesign: Sejer VilladsenMed tak til Anna Svensmark, Susanne Ziba samt alle medvirkende fra Sønderjylland og omegn.Serien er produceret af BuddyBuddy for ALLY.

Antal episoder: 1

Link til første afsnit

Link til seneste afsnit

Søster - elsker, elsker ikke

Hør alle afsnit i DR Lyd.Den prisbelønnede forfatter Merete Pryds Helle har altid følt, at hun stod i skyggen af sin berømte storesøster - at det var søsteren Jannie, der fik al opmærksomheden. Den følelse har siddet dybt i Merete siden barndommen, men hun har brug for at udfordre den. Derfor gør hun nu det, hun er bedst til: Hun skriver. Skriver om deres liv sammen. Og hun opsøger mennesker, der enten kendte dem begge eller har psykologisk indsigt:"Man skal jo elske sine søskende. Men jeg elskede ikke min søster!"

Antal episoder: 5

Link til første afsnit

Link til seneste afsnit

Kvinden som ikke ville kaldes bedrager

En lang række personer står frem og fortæller om, hvordan de mener, at en kvinde ved navn Hayat Faizi har snydt dem for store pengebeløb, har misbrugt dankort og har udnyttet dem i sårbare situationer. Men Hayat Faizi slår hårdt ned, hvis nogen beskylder hende for bedrageri. Hun stævner folk, hvis de kalder hende det forbudte ord, og i flere tilfælde har hun faktisk fået medhold i retten. Men hvis hun ikke er en bedrager og ikke må kaldes det, hvad er hun så?

Antal episoder: 1

Link til første afsnit

Link til seneste afsnit

Michael Rasmussen - I skyggen af den gule trøje

Michael Rasmussen bliver i perioden 2004-2007 landskendt for sit lette tråd i de tunge bjerge. Han fascinerer hele nationen og triumferer år efter år i verdens største cykelløb Tour de France. Det her er hans historie om store sejre, prikkede og gule trøjer, doping, whereabouts, sandheder og løgne.

Antal episoder: 5

Link til første afsnit

Link til seneste afsnit

Wichmaskinen

Morten Wichmann har sat mikrofoner op i sit jokelaboratorie og inviterer lytteren indenfor i den kreative proces, der ligger bag, når stand-up komikere udvikler materiale. Oplev landets dygtigste komikere tage deres første spæde skridt henimod veludviklede stand-up bits, når de er på besøg i Wichmaskinen. 

Antal episoder: 3

Link til første afsnit

Link til seneste afsnit

Blodets bånd

Hør alle afsnit i DR Lyd.En fortælling om en familie, der i årevis er fanget i en fars voldelige temperament. Om hvordan vold opleves med børneøjne, om hvorfor det kan være så svært at forlade en voldelig mand, og om hvorfor blodets bånd kan styre ens handlinger. Produceret for DR af MonoMono.

Antal episoder: 5

Link til første afsnit

Link til seneste afsnit

Lagune Sessions

Lagune Sessions er Lagunes lydunivers, som vil omfavne både musik, podcasts, talks og meget mere. I denne første sæson af Lagune Sessions inviterer vært Thomas Kring dig med helt ind bag facaden på dansk skateboarding med historier som du aldrig har hørt dem før, fortalt af skaterne selv.I hvert afsnit inviterer vi en ny fremtrædende dansk skateboarder i studiet, til en samtale med udgangspunkt i gæstens største udfordringer og nederlag, og hvilken rolle skateboarding har spillet i at vende den modgang til medgang.Alt sammen fortalt uden filter af en række af dansk skateboardings største talenter og profiler, som hver især har været med til at definere scenen på deres egen facon. Vært: Thomas Kring, medejer af Lagune, har stået på skateboard så længe han kan huske, på alt fra smadrede ramper i Herning til nogle af de største skatekonkurrencer i verden.Producer: Thøger Kappel, journalist, fotograf og dokumentarinstruktør, som på en god dag stadig kan finde en switch flip frem fra gemmerne.Lyddesigner: Frederik Ludwigs. Bedste trick: bs kickflip til bs tailside. Engang for LÆNGE siden!Redaktør: Tue Blædel, ville ikke kunne lave en ollie, om så hans liv afhang af det. Serien er produceret af produktionsselskabet BEAM Audio Agency. Lagune er et multi-brand retail koncept med adresse i København dedikeret til at engagere og promovere bæredygtige initiativer såsom ’1% for the Planet’ -og mere lokalt, at bidrage positivt til et mangfoldigt og inkluderende kreativt miljø.

Antal episoder: 5

Link til første afsnit

Link til seneste afsnit

Af Podcast24.dk - Udgivet 2023-08-25

opdateret af 2023-08-25