Mortens Madklub - Her er hemmeligheden bag en god bearnaise

Mortens Madklub - En podcast af Jysk Fynske Medier

Kategorier:

Esdragonen står frisk og grøn i madredaktørens have, så det er tid til bearnaise til bøffen. I podcasten Mortens Madklub guider køkkenchef Steffen Falkesgaard Hansen fra Kok & Vin i Odense dig til nem hjemmelavet bearnaise. Hemmeligheden er en god essens af netop esdragon, kørvelstilke, skalotteløg og lige dele hvidvin og eddike, som koges op og reduceres til halvdelen. Frys en stor portion ned i mindre portioner, så du altid har essens til æggeblommerne, som piskes luftige med den og lidt vand over et vandbad, inden du tilsætter klaret smør dråbe efter dråbe og pisker løs. Steffen Falkesgaard Hansen krydrer saucen med lidt cayenne, kørvel og esdragon, og han plejer at tilsætte lidt af den sky, som bøffen har smidt under hviletiden. Det gør kokkene ofte i Frankrig.