Aligoté: Bourgognes nye kultdrue

Aligoté har længe været henvist til rollen som chardonnays andenviolin. Nu er en ny generation imidlertid begyndt at lave stor, mineralsk vin på aligoté fra gamle vinstokke.    Vi smager følgende vine: 2021 Bouzeron, Domaine de Villaine (339 kr. K.B. Vin)2020 Bourgogne Aligoté “1908”, Koji et Jae Hwa (500 kr., Laudrup)2018 Bourgogne Aligoté “Le Hardi”, Ballorin (225 kr., GrapeShop)2015 Bourgogne Aligoté, Pierre Morey (135 kr., L’Esprit du Vin)2015 Bourgogne Aligoté, Domaine Leroy (2.950 kr., L’Esprit du Vin)2010 Bourgogne Aligoté, Clotilde Davenne (193,75 kr. Vinova) See omnystudio.com/listener for privacy information.

Om Podcasten

Sandheden er at finde i glasset, når Berlingskes vinredaktør Søren Frank guider til vin og anden flydende nydelse: Hvad skal vi drikke? Og hvorfor? Søren Frank smager hver uge en lille håndfuld vine sammen med madanmelder og litteraturredaktør Søren Damm. Således kommer vi rundt i både geografi, kulturhistorie og alle aspekter af vinens univers. Vi ser på glas, serveringstemperaturer og selvfølgelig ikke mindst på, hvad man skal spise til de gyldne dråber. Og mon ikke vi en dag også kommer til smage både øl, cider, sake og hvad der ellers måtte røre på sig derude i det flydende univers? Alle anmeldelser af mad og vin findes på Berlingske.dk/aok/gourmet