Barolo er stadig vinens konge

I denne episode kommer værterne Søren og Søren begge i ekstase over en fra barolo fra Giacomo Conterno, som har så så meget energi, at værterne gisper efter vejret, mens det sitrer i kroppen.   Barolo’en fra det nordvestlige Italien er stadig kongen af vin. Duften er en af de mest komplekse, man kan forestille sig med noter af bl.a. roser, tjære, kamfer, kirsebær, lakrids og tørret frugt.  Udtrykket varierer, alt efter terroiret, ligesom meget som i Bourgogne. Men vær opmærksom på baroloens barske garvesyre, som kræver hår på brystet, eller i det mindste at man spiser brød eller endnu bedre sauce til.   Vi smager følgende vine: 2016 Barolo “Monvigliero”, Burlotto (650 kr., 2100 Happiness)     2016 Barolo, B. Mascarello (990 kr . Adriat Vinimport)  2016 Barolo “Serralunga”, Giovanni Rosso (200 kr. Meny)  2016 Barolo “Cerretta”, Giacomo Conterno (1.990 kr. Adriat Vinimport)    2012 Barolo “Rionda”, Luigi Oddero (975 kr. Bichel)       Alle anmeldelser af mad og vin findes på https://www.berlingske.dk/aok/gourmet  See omnystudio.com/listener for privacy information.See omnystudio.com/listener for privacy information.

Om Podcasten

Sandheden er at finde i glasset, når Berlingskes vinredaktør Søren Frank guider til vin og anden flydende nydelse: Hvad skal vi drikke? Og hvorfor? Søren Frank smager hver uge en lille håndfuld vine sammen med madanmelder og litteraturredaktør Søren Damm. Således kommer vi rundt i både geografi, kulturhistorie og alle aspekter af vinens univers. Vi ser på glas, serveringstemperaturer og selvfølgelig ikke mindst på, hvad man skal spise til de gyldne dråber. Og mon ikke vi en dag også kommer til smage både øl, cider, sake og hvad der ellers måtte røre på sig derude i det flydende univers? Alle anmeldelser af mad og vin findes på Berlingske.dk/aok/gourmet