2. Japansk vin - Yamanashi
Vin for begyndere - En podcast af Radioteket
Kategorier:
Vinene i dette afsnit er skænket af Waku Waku https://wakuwaku.dk/ Smagekasse: https://wakuwaku.dk/53-vin Blog med Japanske madopskrifter: https://wakuwaku.dk/blog Brug koden VFB10 og få 10% rabat på hele wakuwaku.dk ......................... Det bliver formentlig det mest eksotiske afsnit af Vin for begyndere, når vi skal til området Yamanashi i Japan og smage hvidvin og rødvin. Og vi kan lige så godt sige det; vi har ikke oplevet noget lignende nogensinde. Japansk vin er sin helt egen og det bliver en unik oplevelse! Vi skal smage druerne Koshu og Muscat Bailey-A, men hvor kommer druerne fra og hvordan smager de? Hvordan er klimaet i Japan, hvilke krav stiller det til druesorterner og hvordan binder man vinen op i? Hvad er forskellene på vindyrkningen på øerne Hoshu og Hokkaido og hvilke områder i Europa skeler de japanske vinmagere til? Vokser vin vildt i Asien, hvad er forskellen på vild vin (Vitis silvestrii) og er Vitis vinifera og hvad er sorter, arter og hydbrider? Hvorfra kommer Muscat Bailey-A-druen fra? Til slut snakker vi opvask af vinglas. Vi smager på 1) NIRASAKI HVIDVIN KOSHU SUR LIE https://wakuwaku.dk/vin/1954-nirasaki-hvidvin-koshu-sur-lie-750ml.html 2) NIRASAKI HVIDVIN KOSHU TARUJUKUhttps://wakuwaku.dk/vin/1955-nirasaki-hvidvin-koshu-tarujuku-750ml.html 3) NIRASAKI RØDVIN BAILEY-A TARUJUKUhttps://wakuwaku.dk/vin/1958-nirasaki-rodvin-bailey-a-tarujuku-750ml.html